Mi a teendő durrdefekt esetén? Így csökkentsd a kockázatokat és a költségeket!

Könnyítsd meg a nehéz helyzeteket!

2024. október 10., csütörtök

A durrdefekt azért jelent különösen nagy veszélyt, mert az abroncs sérülésekor hirtelen megszűnő guminyomás miatt a kerék azonnal leereszt, így pedig a sofőr könnyebben elveszíti az uralmát az autó fölött. Az autó irányt változtathat, rossz esetben megcsúszik, de meg is pördülhet az úton. Cikkünkben leírjuk, mi a teendő durrdefekt esetén, illetve, hogyan segíthet egy jól megválasztott gépjármű-biztosítás abban, hogy minimalizáld a durrdefekt okozta károkat és kiadásokat.

A legfontosabb, hogy tudatosan reagálj

Az ijedtség arra késztethet, hogy reflex-szerűen azonnal fékezz, de ez veszélyes. Inkább fokozatosan lassíts, finoman engedd fel a gázpedált, és próbáld stabilizálni az autót: kormányozz ellen a defektes keréknek. Kapcsold be a vészvillogót, és próbálj minél előbb biztonságosan félrehúzódni.

Teendők a durrdefekt elkerülése érdekében

  • Rendszeresen ellenőrizd a nyomást és ügyelj arra, hogy azonos guminyomás legyen minden kerékben, különben az eltérő értékek miatt egy-egy abroncs más terhelést kaphat. Érdemes legalább kéthetente elvégezni az ellenőrzést.

  • Főleg a szezonális kerékcsere alkalmával ellenőriztesd az abroncsok barázdáinak mélységét.

  • Ne használj 10 évnél idősebb abroncsokat.

  • Az autód csomagterében lehetőség szerint legyen egy pótkerék, emelő, kerékkulcs és csavarhúzó, ha durrdefekt (vagy lassú defekt) miatt esetleg szükségessé válik a csere.

Mit tegyél, ha megtörténik a baj és mivel könnyíti meg a helyzetedet egy gépjármű asszisztencia szolgáltatás?

Megnyugtató, ha tudod, hogy egy ilyen váratlan eseményre is megfelelően felkészültél, hogy  gyorsan és hatékonyan kaphass segítséget a probléma megoldásához. Ilyen lehetőség például a casco kiegészítő fedezeteként elérhető asszisztencia szolgáltatás. Míg a casco töréskár, lopáskár, üvegtörés és elemi károk esetén biztosít védelmet, addig a gépjármű asszisztencia biztosításra minden olyan helyzetben támaszkodhatsz, amikor műszaki hiba miatt válik működésképtelenné az autód. A bejelentést követően a szolgáltatást nyújtó cég azonnal elkezdi megszervezni a hibaelhárítást, akár belföldön, akár külföldön történt a baj.

A gépjármű asszisztencia biztosítás fedezi a meghibásodáshoz kötődő anyagi károkat, tartalmazza a jármű szállítására és javítására vonatkozó fedezetet – mind helyszíni, mind szervizben történő javítás esetén. Továbbá:

  • fedezheti az elszállásolás és a hazautazás költségeit (ha a kár az úti céltól távol következik be)

  • ha szükséges, fedezi az autóbérlés díját

  • a biztosító akár sofőrt is küldhet a káreset helyszínére

Az asszisztencia szolgáltatás szempontjából az egyik legfontosabb tényező a személygépjármű tömege és kora: a szolgáltatást csak 3,5 tonna össztömegig veheted igénybe, méghozzá érvényes magyar rendszámmal és forgalmi engedéllyel, 20 évnél nem idősebb személygépjárműre.

 

Egy durrdefekt komoly anyagi terhet is róhat rád, ha nincs megfelelő védelmed. Nézd át a biztosítási kötvényedet, és győződj meg róla, hogy tartalmazza azokat a szolgáltatásokat, amelyek ilyen helyzetben sokat segíthetnek. Ha pedig még nincs gépjármű asszisztencia biztosításod, az oldalunkon könnyen és kényelmesen megkötheted:

https://www.eurorisk.hu/calculation/asszisztencia-biztositas

Eurorisk, egész évben a Te biztonságodért.



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.09.25
PoweredBy: SK Trend Kft