Valóságos struktúraváltást szeretnének elérni az egészségügyben
2016. szeptember 1., csütörtök
Valóságos struktúraváltás szeretnénk elérni az egészségügyben, hiszen az elmúlt huszonöt évben ez nem történt meg - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán egy budapesti szakmai konferencián előadásában.

 

Ónodi-Szűcs Zoltán az Egészségügy öt dimenzióban című konferencián kiemelte, a kancellári rendszertől azt várják, hogy javuljon az ellátás irányíthatósága és az átláthatóság. Mint mondta, tisztában vannak az egyes intézmények lobbierejével, de megpróbálnak változásokat elérni.
Mindenképpen szükséges az a fajta térségi ellátás-szervezési struktúraváltás ahhoz, hogy sok párhuzamos kapacitás megszűnjön, és hozzájáruljon a humánerőforrás-krízis csökkentéséhez. Az államtitkár hozzátette: a kancellár egy olyan "hatalmi pozíció" lesz, aki/amely alkalmas lesz az ellátásszervezés döntéseit végrehajtani. "Az intézményeknek nem önmagukat kell kiszolgálni, hanem a betegeket" - emelte ki Ónodi-Szűcs Zoltán.

A magánforrások legális becsatornázását az egészségügyi rendszerbe, az orvoslás presztízsének emelését, az egészségügyre fordított kiadások növelését és a kiegészítő biztosítások "beengedését" nevezték meg többek között a korábbi egészségügyi miniszterek a konferencia keretében tartott pódiumbeszélgetésen.

Forrás: Biztosítási szemle



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft